\"emmadir4\"

Emma är sedan 2013 permanent körledare för Roslagens Vokalensemble i Norrtälje, där hon tidigare vikarierat. Tillsammans med Roslagens Vokalensemble arbetar hon med körmusik på hög nivå och utforskar nya sätt att förmedla det musikaliska uttrycket i körmusik. Kören har gjort ett antal konserter tillsammans med Emma, samt framfört sagospelet Vintervittring.

 

Emma leder Roslagens Vokalensemble i Road to Nowhere på nyårsgalan Stjärnkklart 2012-01-01.

Text och musik Talking Heads, arrangemang Anders Göransson. Filmat av Birger Björnerstedt.

Emma Arbetar även som körledare och musiklärare i körprofilklasserna på Uppsala Musikklasser, där hon undervisar barn och ungdomar i framför allt körsång.

Mellan 2006 och 2015 ledde Emma den sceniska kören BASTA i Stockholm. Tillsammans med BASTA har hion gjort ett stort antal sceniska körkonserter. I november 2011 framförde BASTA föreställningen Say Something tillsammans med danskompaniet h2dance. Say Something är en experimentell kör- och dansföreställning om grupptryck där publiken befinner sig mitt i musiken och dansen. Föreställningen spelades på Kägelbanan på Södra Teatern i Stockholm. Utöver sin vanliga konsertverksamhet har BASTA tillsammans med Emma medverkat i stora projekt som Sveriges Körförbunds konsertanta uppsättning av Kristina från Duvemåla 2013 och Wiks körfest 2014.

Våren 2014 startade Emma också en lunchkör på Naturvårdsverket i Stockholm, där de anställda får möjlighet att sjunga tillsammans på arbetstid som friskvård.

Joomla templates by a4joomla