Med ena foten djupt rotad i den svenska körtraditionen och den andra foten dansandes på musikalscenerna är Emma idag verksam som regissör, körledare, artist och kompositör, där olika projekt avlöser varandra under året.

De senaste åren har Emma varit delaktig i flera spännande projekt. Hon har bland annat medverkat i Uppsala Stadsteaters uppsättning av Sound of Music (2012-2013) och Norrlandsoperans stor-satsning av Strauss Elektra med spanska La Fura dels Baus (2014). Emmas körmusik till det grekiska dramat Ifigenia i Aulis uruppfördes i en föreställning regisserad av Malin Gingnell (2013), och ytterligare stycken för kör uruppfördes under 2014. Hon har fortsatt regissera musikalföreställningar, där de senaste i raden av många föreställningar är "Elton John och Tim Rices's AIDA" och "Urinetown - the musical". Dessutom har hon tillsammans med sina två körer Roslagens Vokalensemble och BASTA gjort ett flertal konserter och föreställningar, bland annat sagospelet Vintervittring och föreställningen "Från mitt hjärta", ett sammarbete mellan skådespelerska Sara Edberg och Roslagens Vokalensemble.

Emma arbetar fortlöpande med den sceniska kören BASTA i Stockholm och Roslagens Vokalensemble i Norrtälje samt skriver musik och håller kurser och workshops i musikal och körsång. Hon regisserar musikalföreställningar samt annan scenisk musik som till exempel sceniska körkonserter. Som frilansande artist framträder hon som sångerska på konserter och i föreställningar, samt gör dansframträdanden, allt som oftast på tåspets.

Joomla templates by a4joomla