Sagospelet Vintervittring - med musik av Emma Anstey - är en magisk föreställning för kör och solister. Är din kör ute efter ett alldeles speciellt projekt? Eller söker ni bara några nya sånger med vintertema som inte bara passar i December? Läs mer om Vintervittring och sångerna i sagospelet!

Längst in i hjärtat finns en kista full med drömmar om vinter. Öppna den och kliv in i en saga av eld och kryddor, snöbollar och is. En värld där alla sinnen får vintervittring…

Föreställningen Vintervittring

VinterVittring är en vacker och speciell föreställning som kretsar kring intryck på temat vinter. Publiken får bland annat möta bland annat en tåspetsdansande snöflinga, lyssna till vacker stämsång i folkton, se en hel kör leka snöbollskrig, träffa akrobatiska hustomtar, dricka varm glögg med en sagoberätterska och uppleva kryddoftande magdans. Med hjälp av körsång, musik, eldkonst, dans, akrobatik och teater tar vi med publiken på ett äventyr fullt av intryck på temat vinter. Värme och kyla, skönhet, humor och spänning. Allt får plats i en virvlande föreställning där allt är möjligt.

Vintervittring är en föreställning som framförs med kör och tre solister. Vill din kör prova på ett spännande projekt? Kontakta oss på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för mer information!

  • 3 artister + kör
  • 50 minuter lång
  • inga teknik-krav - allt framförs akustiskt
  • innehåller eld
  • livemusik

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jmMkakna5mI" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

VinterVittring hade urpremiär på Historiska Museet i Stockholm i januari 2010. Föreställningen har spelats vid två tillfällen på Historiska Museet i Stockholm, samt på Handens Museum i Haninge. Under vintern 2011/2012 utvidgades föreställningen med flera sånger arrangerade för kör. Nypremiären skedde i samarbete med Norrlandskören från Uppsala, med föreställningar i Uppsala och Stockholm i januari 2012. I januari och februari 2013 framfördes föreställningen vid två tillfällen, den 13 januari i Norrtälje tillsammans med Roslagens Vokalensemble och den 9 februari i Stockholm tillsammans med Klamparekören.

Sångerna ur Vintervittring

Noter på musik från föreställningen finns utgivna på Gehrmans musikförlag i sättning för blandad kör och diskantkör. Sångerna VIntervittring och Stjärna klar finns utgivna hittills, och hittas på www.gehrmans.se med en sökning på "Emma Anstey".

Joomla templates by a4joomla