Körsång ökar vår koncentration och gör oss lyckligare. Människor som sjunger i kör tillsammans blir bättre på att samarbeta med varandra i andra sammanhang. Att stå i en kör och uppleva musiken innifrån stimulerar det kreativa tänkandet.

Alla kan sjunga i kör. En gång i veckan, vid Valborgselden i april eller på företagets kick-off. Körsångare som sjunger på fritiden är bland de lyckligaste i Sverige sägs det, och det har gjorts studier som visar att endorfinhalten i kroppen ökar när man sjunger.

För många är det dock den sociala aspekten av kör som lockar mest. I en kör med ett bra socialt klimat känner sig alla röster behövda och alla kan tillföra någonting till den musikaliska helheten. Detta är något som Emma strävar mycket efter i sitt arbete med körer.

Scenisk kör är ett begrepp som blivit välkänt de senaste åren. Begreppet är brett och kan syfta på allt från den sceniska kören Amandas konstnärliga föreställningar till TV-serien Glee's koreografifyllda popkörer. För Emma med sin bakgrund inom musikdramatiken är scenisk kör en naturlig förlängning av körsång.

Emma arbetar löpande som regissör på Katedralskolan i Uppsala, där hon regisserar stora musikalsatsningar. Hon leder Roslagens Vokalensemble i Norrtälje, som ofta framträder sceniskt. Hon anlitas även som regissör och koreograf i olika körföreställningar eller musikdramatiska verk.

Joomla templates by a4joomla